Search
Close this search box.

Almaseasia

فهرست محتوا

راه اندازی Hotspot در روترهای میکروتیک

Hotspot In MikroTik

در این قسمت قصد داریم که نحوه راه اندازی  Hotspot در روترهای میکروتیک رو آموزش بدیم. قبل از شروع آموزش باید توجه داشته باشیم که ما در روتر خود باید اینترنت داشته باشیم. طریقه اینترنت دار کردن روتر میکروتیک در قسمت های قبل آموزش داده شده. کافیست برای اطلاع از اینترنت داشتن یا نداشتن روتر در نرم افزار WinBox گزینه New Terminal را انتخاب کرده که با این کار وارد محیط ترمینال میشویم، حالا کافیست که با استفاده از دستور ping 8.8.8.8 از اینترنت داشتن و یا نداشتن روتر خود مطلع شویم.

یک نکته دیگر قبل از شروع آموزش این میباشد که باید روتر میکروتیک ما DNS Client باشد. در ادامه به این بحث میپردازیم.

سرویس Hotspot :

ما میتوانیم در ادارات , اماکن عمومی , مغازه ها و حتی در منازل برای میهمانان خود با استفاده از Hotspot سرویس اینترنت مدیریت شده ارائه کنیم. به صورتی که میهمان با باز کردن مرورگر خود با صفحه خوش آمد گویی Hotspot  مواجه شده و پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبوری که برای میهمان در نظر گرفته شده از اینترنت استفاده کند.

آموزش راه اندازی Hotspot در میکروتیک :

ابتدا  با استفاده از WinBox وارد روتر خود شوید سپس از منوی IP گزینه HotSpot را انتخاب کنید تا تصویری همانند شکل 1 به نمایش درآید. در این پنجره در تب Servers روی گزینه Hotspot Setup کلیک کنید تا شروع مراحل نصب و راه اندازی Hotspot آغاز شود…

بعد از انتخاب مرحله بالا ما همانند شکل 2 انتخاب میکنیم که Hotspot بر روی کدام Interface ما راه اندازی شود.

در مرحله بعد ( شکل 3) رنج ip اینترفیسی که در مرحله قبل انتخاب کردیم نمایش داده میشود. در این کادر یک عدد چک باکس به نام masquerade  وجود دارد که باید تیک خورده باشد, با تیک خوردن این گزینه یک رول Nat بصورت خودکار ایجاد میشود, ما میتوانیم از مسیر ip –firewall  رول Nat را اضافه کنیم و در این قسمت تیک گزینه masquerade  را انتخاب نکنیم، ولی انتخاب این تیک قطعا راحت تر میباشد.

با انتخاب گزینه Next وارد مرحله جدید (شکل 4 ) میشویم.

در این قسمت ما برای میهمانان خود یا همان کاربرانی که قرار است به سرویس Hotspot ما متصل شده و از سرویس اینترنتی که ارائه گردیده استفاده کنند یک محدوده IP میدهیم , همانطور که در بالا مشخص میباشد آدرس ip اینترفیس ether1  من در این آموزش 192.168.10.1  میباشد. در این قسمت بصورت پیشفرض از 192.168.10.2 تا 192.168.10.254  محدوده ip مشخص کرده است که ما خودمان میتوانیم این محدوده را کمتر کنیم. در این آموزش من قصد دارم که برای 50 نفر از اینترفیس ether1 سرویس hotspot ارائه کنم پس کافیست این محدوده را بصورت زیر تنظیم کنیم. 192.168.10.51 – 192.168.10.2 

با انتخاب گزینه next در مرحله شکل 4 وارد مرحله جدید میشویم.

شما در این مرحله (شکل 5) میتوانید برای تمامی مراحل ورود کاربران یگ گواهی SSL مشخص کنید, به عبارتی تمامی عملیات ورود کاربران با پروتکل https صورت میگیرد. ما در این آموزش نیاز به SSL نداشته و گزینه None را انتخاب کرده و گزینه next  را میزنیم.

با انتخاب گزینه Next وارد مرحله بعد میشویم, در این مرحله (شکل 6)  اگر سرور میل داشته باشیم معرفی میکنیم یعنی آدرس ip آن را در اینجا وارد میکنیم در غیر اینصورت با انتخاب گزینه next به مرحله بعد میرویم.

با انتخاب گزینه next  وارد مرحله بعدی میشویم. در این مرحله (شکل7) آدرس DNS های لازم رو مشخص میکنیم. همانند شکل زیر DNS را وارد کرده و گزینه next را انتخاب میکنیم.

با انتخاب گزینه next وارد مرحله بعد میشویم- در این مرحله (شکل 8) نام دامین برای دسترسی به hotspot را انتخاب میکنیم. دقت کنید که این نام نباید قبلا جایی استفاده شده باشد. ما در این آموزش از دامین almaseasia.hotspot استفاده میکنیم. همانند شکل زیر دامین را مشخص کنید که به صورت name.name باید باشد. و روی گزینه next کلیک کنید.

با انتخاب گزینه next وارد مرحله بعد میشویم. در این مرحله (شکل9) باید یک نام کاربری و رمز عبور برای مدیر سیستم ایجاد کنیم. و سپس با انتخاب گزینه next یک پیغام مبنی بر عملیات انجام عملیات بصورت موفق نمایش داده میشود. و در پنچره hotspot در تب servers یک گزینه به نمایش در می آید( شکل10)

حالا ما میتوانیم با وارد کردن  نام دامنه ای که در مرحله 8 انجام دادیم وارد صفحه hotspot خود شویم.

بعد از اتمام نصب hotspot نیاز میباشد که ما کاربران سرویس گیرنده از hotspot را تعریف کنیم. برای اینکار در پنجره hotspot وارد تب users میشویم. میبینیم که یک کاربر به نام admin که هنگام نصب hotspot تعریف کردیم وجود دارد. برای افزودن کاربر جدید روی علامت + کلیک کرده  تا پنجره new hotspot user نمایش داده شود. مابقی تنظیمات را همانند شکل 11 انجام دهید تا با نحوه ساختن کاربر جدید آشنا شوید.

1-               به تب users از پنجره hotspot میرویم

2-               روی گزینه + کلیک میکنیم

3-               سرور hotspot که در مرحله قبل ساختیم را انتخاب میکیم

4-               نام کاربری را وارد میکنیم

5-               رمز عبور مربوط به کاربر را انتخاب میکنیم

6-               روی ok کلیک میکنیم تا کاربر جدید ساخته شود

ما باید به تعداد کاربرانی که داریم user تعریف کنیم.

Ip Binding

وقتی Hotspot راه اندازی می شود همه کسانی که در شبکه هستند باید User داشته باشند تا بتوانند به اینترنت وصل شوند حالا برای اینکه بعضی از اشخاص مثلا مدیر عامل یا ادمین شبکه بدون اینکه وارد سیستم Acconting شوندبه اینترنت وصل شوند از Ip Binding استفاده می کنیم مانند شکل زیر

در مرحله 4 باید Ip شخص مورد نظر را بزنیم و در مرحله5 باید Ip Ether که Hotspot راه اندازی شده است را وارد کنیم در مرحله 6 گزینه bypassed را انتخاب می کنیم

در این ابزار می توانیم Mac Address دستگاه را هم وارد کنیم

Cookie

از این ابزار زمانی استفاده می شود که کسی نتواند از User ,Pass دیگری استفاده کند یعنی هر کس فقط بتواند با Account خود وارد اینترنت شود

Walled Gaeden

در بسیاری از مواقع باید بتوانیم وقتی شارژ User تمام می شود یکسری از سایت ها باز شود(شرکت های Isp بیشتر از این استفاده می کنند صفحه سایت خود را باز می گذارنند برای اینکه وقتی شارژ مشترک تمام شد بتواند فقط وارد سایت Isp شودوعملیات شارژ را انجام دهد)

Walled Garden Ip

این تب مانند تب قبل می باشد با این تفاوت که به جای اسم سایت Ip سایت مورد نظر را وارد می کنیم

Bandwidth

برای جلوگیری از هدر رفتن پهنای باند و اینکه هر User بسته به نیاز خود چقدر از پهنای باند استفاده کند از این روش استفاده می کنیم

Schedule

میکروتیک این قابلیت را دارد که در تاریخ و زمان مشخص یکسری کارها مانند Reboot, Reset و… را انجام داد برای انجام این کار باید مانند مراحل زیر کارها را انجام داد و عملیات مورد نظر را اعمال کرد

Scripts

یکی دیگر از ابزارها در میکروتیک Scripts می باشد که در این کار می توانی متن دلخواه بنویسی در صفحه Login متن دلخواه می آید مثلا برای خوشامدگویی مهمانها به محل شما